Meer MSSN

www.mssn.nl/FrankrijkWelkom op www.mssn.nl/Frankrijk
Populaire tags
Welkom bij de Landen pagina FRANKRIJK van MSSN.nl. U vindt hier alle Frankrijk Informatie verzamelt van het Internet. Uw Frankrijk Actie, Frankrijk Aanraders en Vakantie Tips. Kortom uw Frankrijk Avontuur begint hier bij Frankrijk.MSSN.nl. Geniet ervan! Frankrijk, voordelige vakanties, voordelige stedentrips Frankrijks, voordelige busvakantie Frankrijk, Vliegvakanties Frankrijk, Peter Langhout Frankrijk, Autovakantie Frankrijk, Winkelen in Frankrijk, Vakantie Disneyland Paris, vakantie Eurodisney. Fraai geprijsde trips naar Frankrijk boek je via Frankrijk .MSSN.nl.
MSSN Aanbiedingen

- Salarisverwerking
- Eliza was Here
- Peter Langhout
- Djoser 2014
- VillaXL
- Lastminute
- Actiecode Neckermann
- Actiecode Centerparcs
- Vakantie Aanbiedingen
- Ski Aanbiedingen
- Skytours Aanbiedingen
- Intra deJong
- Actiecode Kras

Centerparcs Aanbiedingen


MSSN.nl Toppers

- Vakantiehuis Veilingen
- Busreizen Kras
- Vakantie Boeken 2014
- Lastminute Veilingen
- Jiba Aanbiedingen
- Actiecode Centerparcs
- Goedkope Lastminutes
- Toeristen Informatie
- Exclusieve vakantie
- Aanbiedingen Centerparcs
- Actiecode Kras
- Actiecode Snowtime
- Actiecode Centerparcs
- Lastminute Veilingen
- Actiecode Centerparcs
- Lastminute Kos
- Lastminute Aanbiedingen
- Vakantie Aanbiedingen
- actiecode KrasFrankrijk
Fraai geprijsde vakanties naar Frankrijk boeken? Neem een kijk op een van onze sites. www.Startzoekvind.nl

MSSN.nl Tips

- Vakantie Aanbiedingen Spanje
- Actiecode Oad
- Goedkope Zonvakanties
- Goedkope Zomervakantie 2014
- Goedkope Reizen 2014
- Vakanties Griekenland

 

Frankrijk Weer (actueel)

Frankrijk Verkeer en Vervoer


Als je met de auto naar Frankrijk gaat, dan krijg je ongetwijfeld te maken met tolwegen. Een ander handig overzicht van de tolkosten kan je vinden op de website van de ANWB.

Als je in het hoogseizoen met de auto op vakantie gaat, houd dan rekening met de Zwarte Zaterdagen!

Tegenwoordig kan je vanuit Nederland makkelijk met de trein naar Frankrijk. Vanaf Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam vertrekt dagelijks de Thalys naar Parijs.

Air France is de nationale luchtvaartmaatschappij. En verbindt Parijs met de grote steden met vluchten van gemiddeld 1 uur en heeft bovendien verbindingen tussen de provinciale steden onderling. Parijs heeft twee internationale luchthavens: Roissy-Charles de Gaulle en Orly.

De busmaatschappij Eurolines verbindt een aantal Nederlandse steden met steden in Frankrijk.>br>
Frankrijk heeft een uitgebreid spoorwegsysteem, waaronder een netwerk van hogesnelheidslijnen voor de TGV dat zich sinds 1981 vanuit Parijs in alle windrichtingen en ook naar het buitenland vertakt. De Société Nationale des Chemins de fer Français (afkorting: SNCF) is de Franse nationale spoorwegmaatschappij. Via de Kanaaltunnel is er ook een spoorverbinding met Groot-Brittannië.

In Frankrijk is een wegennet van autosnelwegen waar op belangrijke wegen tol wordt geheven.

Frankrijk heeft diverse luchthavens o.a. in Parijs, Lyon, Nice en Marseille.

In Frankrijk zelf is er geen algemene busorganisatie, maar zijn er verschillende maatschappijen door heel het land. Voor een overzicht van de haltes en vertrektijden kan je het beste contact opnemen met het VVV ter plaatse.

- Bij Interhome is er een huisje beschikbaar voor iedereen. Boek direct.

- Bekijk de betaalbare vakantiehuizen van EuroRelais


De Franse taal leren onder de Fransen? Boek dan snel je vakantie via Frankrijk. MSSN.nl.
Maak je keus uit de vele Aanbiedingen op onze sites.

Frankrijk Klimaat


Het klimaat varieert aanzienlijk. Er zijn drie verschillende klimaatzones:

Vochtig zeeklimaat; met vaak frisse zomers bijvoorbeeld ten westen van de lijn Bayonne-Rijsel.

Semi-landklimaat of tussenliggend klimaat met strenge winters en warme zomers. Bijvoorbeeld in de Elzas, Lotharingen, langs het Rhônedal en in de gebergten (Alpen, Pyreneeën, Centraal Massief).

Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers in het zuiden van Frankrijk.

Frankrijk Voordelige Vakantie

- Interhome biedt Voordelige Vakantiehuizen. Boek op tijd!

- Chalet Travel Frankrijk

Voordelige Vakantiehuizen boek je bij Interhome.


Klik voor betaalbare vakantiehuizen op ChaletTravel.

Frankrijk Informatie


Frankrijk is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen van de Nederlanders. Vooral de franse campings zijn erg in trek. Frankrijk is dan ook een land dat duidelijk gewend is aan toeristen. In bijna elk dorp is wel een hotel, pension of camping te vinden. Vooral in Zuid-Frankrijk is men berust op de kamperende vakantieganger. Het is wel verstandig om voor de campings in toeristengebieden te reserveren. Je bent lang niet de enige vakantieganger die er met de caravan opuit trekt om te kamperen in Zuid-Frankrijk. Dat zul je ook wel merken op de snelwegen naar het zuiden. Wildkamperen is, net als in de meeste Europese landen, niet toegestaan.

Frankrijk is een republiek met aan het hoofd een president. De president is verantwoordelijke voor kernwapens, benoemt de premier en kan een referendum uitroepen. Het land is verdeeld in departementen die op hun beurt weer clusters vormen in regio's. Deze regio's worden centraal geregeerd vanuit Parijs. Corsica neemt een aparte status in, en heeft sinds 1980 meer zelfbestuur gekregen.

Hoewel de oude historische provincies van Frankrijk na de Franse Revolutie werden afgeschaft, hebben zij hun betekenis behouden voor de geografische, culturele, en economische indeling van het land. Deze provincies weerspiegelen de natuurlijke geografische gebieden van Frankrijk en behouden ondanks moderne bestuurlijke centralisatie hun diversiteit. Het hart van Noord-Frankrijk is de provincie Île-de-France. Het gebied wordt omringd door de provincies Champagne en Lotharingen (Lorraine) in het oosten; Artesië (Artois), Picardië, Frans-Vlaanderen en Normandië in het noordoosten en het noorden; Bretagne, Maine en Anjou in het westen; en Touraine, Orléanais, Nivernais en Bourgondië (Bourgogne) in het zuiden. Het verdere zuiden bestaat uit Berry en Bourbonnais. Tussen de Vogezen en de Rijn ligt de Elzas.

Zuid-Centraal-Frankrijk wordt gekenmerkt door de ruwe bergen van het Centraal Massief, één van de belangrijkste natuurgebieden van het land. Het bestaat uit de provincies Marche, Limousin, Auvergne en Lyonnais. De Rhône scheidt het Centraal Massief van de Alpen. De Alpen vormt de bergketen met de hoogste bergen van het land. Ten oosten van de Rhône liggen Savoye, Dauphiné en de Provence. Een deel van de kust van de Provence vormt de zeer toeristische Franse Rivièra. Het zuidwestelijke deel van Frankrijk bestaat uit de kleine Pyreneeën-provincies Roussillon, Foix, Béarn en Frans Navarre en de enorme provincies Gascogne en Guyenne. Deze laatste twee vormen de grote laagvlakte van Aquitanië, die in de stroomgebieden van de westwaarts stromende rivieren Garonne en Dordogne ligt. In het centrale gedeelde van de westkust, tussen het estuarium van de Gironde en de Loire, liggen de provincies Saintonge, Angoumois, Aunis en Poitou.

Er zijn 4 overzeese departementen die ook elk apart het statuut van een regio hebben. De departementen zijn: Frans-Guyana, Guadeloupe, Martinique en Réunion. Frankrijk bezit ook nog andere overzeese gebieden die echter geen deel uitmaken van de Europese Unie, dit zijn: Saint-Pierre en Miquelon, Wallis en Futuna, Mayotte, Nieuw-Caledonië, Frans-Polynesië, Clipperton, de Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden en de Verspreide Eilanden in de Indische Oceaan.

Frankrijk, dat 13x zo groot is als Nederland, heeft een divers landschap. Waar het noordoosten door eindeloze graanvelden wordt gedomineerd, daar beland je aan de zuidkust in prachtige bossen met kurkeiken en olijfgaarden, en waar Normandië zich kenmerkt door een lieflijk bocage-landschap, daar bepalen steile rotswanden met rode wouwen en buizerds het Marnedal. Gebergten zijn er vooral in het oosten en zuiden. Spectaculair zijn natuurlijk vooral de Alpen.

Frankrijk Lastminutes

De voordeligste Lastminutes boek je via Frankrjk .MSSN.nl.

Frankrijk
Beheerder: Frankrijk - Update: 07-01-2011 2010 - Powered by mssn.nl Links: 4 - Rubrieken: 8 MS: 16

opmerkingen of suggesties?Goedkope Internetdiensten van Meer-ICT.nl