Meer MSSN

www.mssn.nl/Denbosch-StedentripWelkom op www.mssn.nl/Denbosch-Stedentrip
Populaire tags
Welkom op onze site Den Bosch.MSSN.nl. Wij hebben voor u een verzameling van: Den Bosch Weer, Hotels in Den Bosch, Toeristische informatie over Den Bosch, en de Bezienswaardigheden in Den Bosch.
Alle nodige Den Bosch informatie vindt u bij denbosch.MSSN.nl.
Den Bosch, winkelen in Den Bosch, Weekendjeweg Den Bosch, hotels in Den Bosch, uit eten gaan in Den Bosch.
MSSN Aanbiedingen

- Salarisverwerking
- Eliza was Here
- Peter Langhout
- Djoser 2014
- VillaXL
- Lastminute
- Actiecode Neckermann
- Actiecode Centerparcs
- Vakantie Aanbiedingen
- Ski Aanbiedingen
- Skytours Aanbiedingen
- Intra deJong
- Actiecode Kras

Centerparcs Aanbiedingen


MSSN.nl Toppers

- Vakantiehuis Veilingen
- Busreizen Kras
- Vakantie Boeken 2014
- Lastminute Veilingen
- Jiba Aanbiedingen
- Actiecode Centerparcs
- Goedkope Lastminutes
- Toeristen Informatie
- Exclusieve vakantie
- Aanbiedingen Centerparcs
- Actiecode Kras
- Actiecode Snowtime
- Actiecode Centerparcs
- Lastminute Veilingen
- Actiecode Centerparcs
- Lastminute Kos
- Lastminute Aanbiedingen
- Vakantie Aanbiedingen
- actiecode KrasDenbosch-Stedentrip
Den Bosch, winkelen in Den Bosch, Weekendjeweg Den Bosch, hotels in Den Bosch, uit eten gaan in Den Bosch.

MSSN.nl Tips

- Vakantie Aanbiedingen Spanje
- Actiecode Oad
- Goedkope Zonvakanties
- Goedkope Zomervakantie 2014
- Goedkope Reizen 2014
- Vakanties Griekenland

 

Den Bosch Bezienswaardigheden

Den Bosch is een welvarende stad en u vindt hier dan ook veel exclusieve winkels. Alle winkelstraten komen op de markt uit. Het marktplein is dan ook een goed startpunt voor een dagje shoppen. Op woensdagochtend, vrijdagochtend en zaterdag vindt u hier de markt. Vooral op zaterdag is het hier erg druk. Er is echter altijd voldoende parkeergelegenheid in één van de parkeergarages rond de Markt. U kunt natuurlijk ook op het transferium, even buiten het centrum, parkeren.

Den Bosch beschikt over een groot aantal goede restaurants. Bekend is Chalet Royal, een restaurant bekroond met een Michelin ster. U vindt het restaurant aan het Wilhelminaplein, op loopafstand van de Markt. In het centrum vindt u de Korte Putstraat. In de Korte Putstraat bevinden zich veel restaurants. Op een mooie zomeravond kunt u in dit straatje in de avond ook buiten op een terras dineren.

Een kenmerkend gebouw in Den Bosch is de Sint Jan bij de Parade. Op de foto hieronder ziet u de toren. In de straat richting de parade bevinden zich leuke winkels en terrasjes. Op de Parade vinden in de zomer evenementen plaats zoals Jazz in Duketown, Theaterfestival Boulevard en het culinaire festival Bourgondisch Den Bosch.

Leuke dingen doen in en om Den Bosch
In het centrum van Den Bosch vindt u café Zomers en Zomers. Hier kunt u een solex, step, fiets of reuzen skippybal huren om daarmee de stad en haar omgeving te verkennen. Het café organiseert verschillende gps-tochten en arrangementen.

Vlakbij het centrum van Den Bosch ligt het natuurgebied De Bossche Broek. Hier kunt heerlijk wandelen en fietsen en er is een gratis voetveer.

In de wijk Rosmalen treft u de grote sauna De Thermen aan. Als u een verwenweekend in Den Bosch wilt is deze sauna een aanrader.

Den Bosch is gedeeltelijk over het riviertje De Dieze gebouwd. In het centrum ziet u het riviertje dan ook overal stromen. Het is mogelijk om van 15 april tot eind oktober een rondvaart te maken over de Dieze met fluisterboten. U vaart dan grotendeels onder de stad door. Een tocht met één van de boten op de Dieze is zeker een aanrader. Kaarten kunt u kopen in het Diezehuis, Molenstraat 15a.
Vanuit de oude haven van Den Bosch vertrekt ieder weekend een rondvaartboort van Rederij Wolthuis naar Heusden Vesting.34.

- Het Bossche Weer

Den Bosch Hotels

Als u een weekend naar Den Bosch wilt dan is het viersterren Golden Tulip Hotel Central een aanrader.

Het hotel ligt in het centrum, aan de markt, tussen de winkelstraten en de uitgaanscentra. Op de foto hieronder ziet u aan de linker kant de witte voorgevel van het hotel. Aan de achterkant van het hotel bevindt zich een parkeergarage.

De andere hotels in Den Bosch liggen minder centraal in het centrum.


Den Bosch Informatie

's-Hertogenbosch, in de volksmond Den Bosch genoemd) is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De stad maakt onderdeel uit van de gemeente 's-Hertogenbosch.

's-Hertogenbosch kreeg in 1184 stadsrechten van hertog Godfried III. Enige tijd daarvoor was het op grondgebied van Orthen ontstaan als een nederzetting van handelaren aan de samenloop van de Aa en de Dommel, die tegenwoordig samenkomen bij de Citadel in de stad.[1] Het was de vierde stad van Hertogdom Brabant. De vroegste vermelding van 's-Hertogenbosch is in een document uit 1196. Het is één van de oudste steden van Nederland. In die tijd was het niet zo gebruikelijk dergelijke rechten expliciet vast te leggen en veel andere (nieuwe) steden in de Nederlanden namen het Bossche geschreven stadsrecht als voorbeeld.

In 1629 werd 's-Hertogenbosch veroverd door Frederik Hendrik tijdens het Beleg van 's-Hertogenbosch.

's-Hertogenbosch is als provinciehoofdstad een administratief en bestuurlijk centrum van de provincie en is, qua inwoneraantal, de vierde stad van Noord-Brabant, na Eindhoven, Tilburg en Breda. Het industriële karakter van de stad is in de loop van de jaren flink veranderd door vertrek of sluiting van bekende fabrieken als AMP, Michelin, De Gruyter, Verkade en de Kruithoorn. Men richt zich nu meer op de zakelijke en financiële dienstverlening. Zo is het hoofdkantoor van Van Lanschot in het Paleiskwartier gevestigd. Nabij het Paleiskwartier is het onderwijscentrum van de regio 's-Hertogenbosch met scholen als Avans en het Koning Willem I College.

In deze stad bevindt zich een van de vestigingen van Nederlands grootste bierbrouwer Heineken, die een flink aandeel heeft in de regionale werkgelegenheid. In 's-Hertogenbosch bevind zich tevens het Vicki Brownhuis, het eerste inloophuis in Nederland voor volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten.(br>


Welkom op onze site Den Bosch.MSSN.nl. Wij hebben voor u een verzameling van: Den Bosch Weer, Hotels in Den Bosch, Toeristische informatie over Den Bosch, en de Bezienswaardigheden in Den Bosch.
Alle nodige Den Bosch informatie vindt u bij denbosch.MSSN.nl.
Beheerder: Denbosch-Stedentrip - Update: 13-04-2010 2010 - Powered by mssn.nl Links: 1 - Rubrieken: 4 MS: 12

opmerkingen of suggesties?Goedkope Internetdiensten van Meer-ICT.nl